Akşener'e kumpas!

İyi Parti sıkıntıda: Suçlamalar ve istifalar birbirini izliyor. Herkes eteğindeki taşları döküyor, her yeni gün ortalık skandal boyutundaki yeni bir suçlama ile çalkalanıyor...

Dikkat edin:

Dışarıdan değil, partinin içinden çıkıyor bunlar!

Ve yorumlar yapılıyor:

"Yerel seçim öncesi Akşener ve İyi Parti sıkıştırılmaya çalışılıyor. Tekrar masaya oturtulup, belediye seçimlerinde yeniden CHP'ye payanda yapılmaya çalışılıyor..."

Olabilir, işin böyle bir yanı da bulunabilir. Bu durumdan faydalanmak isteyenler çıkabilir. Ancak, İyi Parti'nin içine düştüğü durum ve verdiği görüntünün izahı bu kadar ucuz değil!

Daha kurulduğu gün açık ve net olarak söylemiştim:

"İyi Parti toplama bir partidir, dağılır."

O yüzden, bugün yaşananlar da doğal bir süreç! Dağılma, çok önceden başladı aslında. Bir, partinin kuruluşu aşamasında ilk yola çıkanlara bakın; bir de bugün elde kalanlara. Kurucularının neredeyse yarısı gitti. Üstelik her giden de çok ağır suçlamalar yaptı. Bugün de aynı tablo devam ediyor. Tartışmaların alevlenmesinin sebebi, son iddiaların magazin ve skandal boyutunun ağır basması ile çevredekilerin de yangına benzin dökmesi!

Mesela Yavuz Ağıralioğlu'nun istifa ederken söyledikleri yenir yutulur gibi değildi. Adnan Beker'in, "yeter" deyip giderken sarf ettiği "Türkiye'yi Allah kurtarmış" sözleri yaşananların çok kısa ve net bir özetiydi.

Bugünkü tartışmalar ise, daha önce ortaya konulan yapının ürettiği yeni sıkıntılar!

Kimse uydurmadı; "kumar masası" gibi ifadeler, Meral Akşener'in kendi sözleri. Genel Seçim öncesi, o masaya oturup kalkan, bir öyle bir böyle mesajlar veren de bizzat İyi Parti'nin kendisi. Ne dedi Adnan Beker istifa ederken Kemal Kılıçdaroğlu'na hem İyi Parti, hem de HDP'nin oy istediğini söyledi. Bu net tabloya rağmen, "Milliyetçilik Nutukları" atmalarının inandırıcı olmadığının altını çizdi.

Çok doğal değil mi böyle bir yapı içinde sarsılmalar yaşanması