İşte özlenen Trabzonspor

Ligin henüz başı da olsa, bazı maçlar vardır ki sezonun gidişatına dair fikir verir. Trabzonspor açısından da öyle... Bordo-mavili ekip, yeni transferleri ile ligde yeni bir başlangıç hedefliyordu. Tıpkı aylar sonra tam kadro tribünleri dolduran taraftar gibi. Heyecan, coşku ve adrenalini özlemişti kalabalıklar. Hasret Beşiktaş karşısında sona erdi. Birbirinden güzel üç gol ve tatmin bir edici futbolla oldu tüm bunlar.
Teknik direktör Bjelica'nın inadını kim kırdı bilmiyorum ama, maça son dakika transferleri Onuachu ve Mendy ile başlaması dikkat çekiciydi. 2 metrelik bir forvetiniz varsa yapmanız gereken kanat ortalarıyla onu pozisyona sokmaktır. Trabzonspor ilk yarım saatte tek bir çizgi hücumu yapamadı. Dolayısıyla Onuachu da orta alana gelerek Beşiktaş'ın hazırlık paslarını önlemeye çalıştı. Ta ki sezona müthiş bir başlangıç yapan Bardhi'nin "al da at" misali ortası gelinceye kadar. Nijeryalı bu ikramı geri çevirir mi Bir kule gibi yükseldi ve Mert'in uzanamayacağı köşeye bıraktı topu. Arkadaşlarına "bana bu paslarla gelin" mesajını verdi.
Trabzonspor golle üzerindeki ölü toprağını attı adeta. Top rakipte iken baskı yapan, sadece oyun bozan değil oyun kuran taraf oldu ev sahibi ekip... Ve Bakasetas'ın akıl dolu frikik golü.
Uzun zamandır böyle hırslı, istekli ve mücadeleci görmemiştik bordo-mavilileri. İki yeni oyuncu takımın havasını bu kadar değiştirir mi peki Mutlaka katkıları oldu, ama oyuncu grubunun motivasyonu artmış, kaybolmaya yüz tutmuş öz güveni geri gelmiş gibiydi. Dayanışmanın üst düzeyde olması uzun zamandır görmediğimiz bir artısı idi Trabzonspor'un. İlk yarının uzatma dakikasında Mendy'nin üst direkten dönen vuruşu sonuçlanmış olsaydı, Beşiktaş'ın tüm umutları o pozisyonla birlikte bitecekti kuşkusuz.