Bu sezon şampiyonu derbiler belirleyecek

Futbolda geleceğe dönük öngörülerde bulunmak çok zordur. Neticede futbol sürprizler oyunudur, bir bakmışsınız ki, her şey terse dönmüş, öngörüler yerle bir olmuş!

Ne var ki, "Görünen köy kılavuz istemez" derler. Evet, ligimizin iki görünen köyü var; biri Galatasaray, diğeri ise Fenerbahçe'dir.

Galatasaray'ın bir gol makinesi var, Icardi... İçerisi, dışarısı, hatta Avrupa fark etmiyor, yeter ki topla buluşsun, yerden havadan affetmiyor, Aslan'ı almış sırtına hedefe doğru koşturuyor.Keza Dzeko, Fenerbahçe'nin en büyük gücü, takımın kaptanı... İlerlemiş yaşına karşın müthiş bir profesyonel, sorumluluktan asla kaçmıyor, kaçak dövüşmüyor, yarışta Icardi'yi kovalıyor, Fenerbahçe'nin şampiyonluk umutlarına, umut katıyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Görünen o ki, iki takım arasında at başı, nefes kesen bir mücadele izleyeceğiz bu sezon... Şampiyoluk yarışında en büyük favori iki takımdır. Peki takılırlar mı Valla mevcut tabloda zor bir olasılık.

Çünkü, bir spor adamı olarak iki takımın da maçlarını izliyorum, adeta kazanmaya fikslenmişler, durdurabilene aşk olsun. Sanırsınız ki, sahada fazla adamla oynuyorlar, 90 dakika müthiş bir baskı kuruyorlar, rakiplerine nefes aldırmıyorlar!

Eskiden şampiyonu Anadolu takımları belirlerdi, şimdi tablo tam tersine döndü... Süper Lig'deki Anadolu takımlarına bakıyorum, Adana Demirspor hariç bu iki takımı kimse durduramaz. Demem o ki, bu iki takıma el freni çektirecek tek takım Adana Demirspor'dur. Başkası var mı, bilemem, bana göre yok!Nereye varmak istiyorum; bu sezonun şampiyonunu 'derbilerin' skorları belirleyecek, işte görünen tek gerçek budur, kılavuza da gerek yoktur!

Burak Yılmaz neden olmasın

Kuşkusuz bizim kulvarın gündemi Beşiktaş... Bir yanda Şenol Güneş'in ayrılığı, diğer yanda yönetimin olağanüstü kongre kararı. Sizlerin anlayacağı Kartal'da işler karışık, yanıt arayan bir dizi soru var! Bir tek yanıt bulan soru Burak Yılmaz'ın aralık ayına kadar bu görevi sürdüreceğidir.

Valla, düşünüyorum da Burak Yılmaz niye devam etmesin Artık gençlere de bu şans verilmelidir. Demem o ki, Yılmaz oldukça tecrübeli ve Türk futbolunun içinde yoğrulmuş bir isim. Efendim, Okan Buruk ilk geldiğinde de tartışıldı uzun süre. Sonuç ortada. İyi bir kadrosu var, Buruk'un da maşallahı var, iyi kullanıyor, oyuncu hamleleri nokta atışı. Artı Fenerbahçe'de İsmail Kartal, o da başarılı bir grafik çiziyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Sağda solda, yabancı teknik adamlara sarılan, günü kurtarma politikası izleyenlere Buruk ve Kartal ikilisi müthiş bir örnektir, yabancı meraklılarına duyurulur!

Kulağıma daha önce Beşiktaş'ı çalıştıran Slaven Bilic ismi geliyor. Yahuu adamın önce bir karnesine bakın, derbilerde sıfır çekmiş bir isimden söz ediyoruz, gündeme gelmesi bile skandaldır!

Kötü günde hep köstek

Beşiktaş'ta Başkan Ahmet Nur Çebi, yeniden aday olur mu, olmaz mı, bu konu belirsizliğini koruyor şimdilik.