Şöhret kumar gibi

Bir üniversitede profesör olan Paul Matthews'un hayatı, milyonlarca yabancının bir anda onu rüyalarında görmeye başlamasıyla altüst olur. Paul çok geçmeden bu ani şöhretin getirdikleriyle yüzleşmek zorunda kalır... Kristoffer Borgli'nin hem senaryosunu kaleme aldığı hem de yönetmenliğini üstlendiği sürreal komedi "Dream Scenario"un ilk gösterimi Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yaptı. Prömiyerin ardından dijital platformda izleyiciyle buluşan filmin ana karakteri Profesör Paul Matthews'u oynayan usta oyuncu Nicolas Cage ve Kristoffer Borgli, "Dream Scenario"u Hürriyet Kelebek okurları için anlattı.

Kristoffer, bu ilginç senaryo fikri nasıl ortaya çıktı, merak ediyorum...

- Kristoffer Borgli:Bir grup farklı profesörün işinden kovulduğunu gördüm ve çok ilgimi çekti. Bu profesörler podcast'lere çıkıp nasıl hissettiklerini anlatıyorlardı. Neyle suçlandıklarını bir türlü anlayamıyorlardı. Bu suçların hepsinin başkalarının zihninde uydurulduğunu savunuyorlardı. İnsanlar da büyük merakla dinliyordu... Bu şekilde senaryo fikrim oluşmaya başladı... "Dream Scenario" ABD'nin banliyölerinde bir yerde yaşayan bir profesörün insanların rüyalarında görünerek aniden ünlü olmasını ve hayatını altüst etmesini anlatıyor. Tamamen rüyada gerçekleşen bir şeyin gerçek hayatta sonuçları olabileceği fikri hoşuma gitti.

Filmde gerçek ve rüya sahneleri iç içe...

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

- Kristoffer Borgli:Evet, filmin gerçekliğinde gördüğünüz bazı sahneler var, bir de rüya versiyonu. Bunlar, nasıl farklılaştıklarıyla oynamak işin en eğlenceli olan tarafıydı. Aradaki farkın tam olarak ne olduğunu hatırlıyor musunuz bilmiyorum ama tekrar bakarsanız, sahnelerin rüya versiyonunda detay eksikliği olduğunu fark edeceksiniz... Ancak yine de hemen anlayabileceğiniz kadar açık değil. Mükemmeldi.

Nicholas Cage'i filmde oynatmaya nasıl karar verdiniz

- Kristoffer Borgli: Sanki bu adamın, Paul Matthews için harika bir geçmişi vardı. Gözümde Nicolas'ı, Paul Matthews olarak çok kolay bir şekilde canlandırabiliyordum. Bu nedenle Paul Matthews karakteri için onu seçtim.

O VİDEOYU DURDURAMADIMBAŞIMA GELENLERİ İZLEDİM

Nicolas Cage, oynadığınız karakter hakkındaki düşünceleriniz neler Paul Matthews nasıl biri

- Nicolas Cage:Paul Matthews bir akademisyen, davranış bilimi profesörü. Açıklanamaz bir şekilde dünyanın her yerindeki insanlar bir gecede onu rüyalarında görmeye başlıyor. Bu durum hem aile hem de profesyonel hayatında büyük kriz yaratıyor... Aslında bu çok eğlenceliydi çünkü Paul, aslında hiçbir şey yapmadığına tanıklık ediyordu. O sadece seyirciydi ve biraz harekete geçmek istiyordu.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Sizin de kariyerinizde Paul Matthews gibi seyirci kaldığınız ve müdahale edemediğiniz durumlar oldu mu

- Nicolas Cage: Evet, birisi sinir krizi geçirdiğim, çıldırdığım ve farklı filmlerden farklı anlarımın yer aldığı bir video yapıp internete yüklemişti. Bir sabah uyandığımda bu videoyu gördüm. Sonra katlanarak bu videolar devam etti ve büyüdü. Viral oldu. Yapabileceğim hiçbir şey bunu durduramazdı. Ben de başıma gelenleri izledim.

Herkes bir gecede ünlü olabilir