Filenin sultanları

Akıl alır gibi değil: Deyim yerindeyse, hepimiz, savaş düzeninde yaşıyoruz. Adeta kör tırpan veya bıçak gibi, birbirimizin boğazında geziniyoruz.

Toplum olarak, yorucu ve yakıcı bir anlayışsızlığın içindeyiz. Keskin ve tehlikeli bir ayrışmanın.

Şu veya bu taraftan bazı kimseler, tahrik katsayısı yüksek laflar ediyorlar. Gerilimi tırmandırıcı ve ayrışmayı teşvik edici demeçler veriyorlar.

Oldukça uzun zamandır, milli neşemizi yutmak isteyen bataklıkla karşı karşıyayız. Milletin sevincine düşmanlık etmek, suyu bulandırmaya çalışmak, güzel havayı tersine çevirmek, kötü bir alışkanlıktır.

Mesela kadın voleybol milli takımımız, Milletler Ligi'nin ardından, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonu oldu. Fakat turnuva bu süreçte yaşananlar, nasıl bir ayrışmanın içinde olduğumuzu hepimize gösterdi.

Sadece kariyeri ve başarıları yerine, değişik bir şeyler yapıp, toplumun sinir uçlarına temas ederek gündeme gelmek isteyenler.

İnsanımızın iyiliğini istemeyenler, milletten değil de menfaatten yana olanlar, içinden çıktığı toplumu beğenmeyenler, yabancıların ağzıyla yerlilere laf edenler.

Her fırsatta tarihimize, kültürümüze ve geçmişimize ait değerlere saldırarak takipçi sayısını artırmaya çabalayanlar.

Türk voleybol milli takımımız Avrupa Şampiyonasında Sırbistan'ı yenince, "Bugün sadece Sırplar kaybetmedi" ifadesinin altında fese smaç atan bir görseli paylaşmak. Tahammül sınırını aşan bir durum. Sırplar bizi yenseydi, onların bile cesaret edemeyecekleri cinsten bir küstahlık.

Attila İlhan, bu ülkedeki hain kontenjanının yüzde on olduğunu söyler. Anlaşılan o ki, bu sayıda önemli bir artış var.

Hepsi için söylüyorum: Milli ve dini duygulardan habersiz bu nasipsizler. Belli ki tarih bilgisinden veya mesuliyetinden de yoksunlar.

Milli konuların siyaseti, partisi yoktur ve olamaz.

Ne garip

Bir yandan dini yani milli değerlerle kavga etmek, diğer yandan da milli takım yani bayrak savunuculuğuna soyunmak.

Bir yandan fes düşmanlığı yapmak, diğer yandan da Avrupa şampiyonu olan kadın voleybol milli takımına 'Filenin Sultanları' diye hitap etmek.

Bizi birleştiren her unsur millidir. Kendi insanına, toprağına, tarihine, kültürüne yabancı kalmak. Bu, milli bir tavır mıdır

Sorumuz burada dursun, ama biz devam edelim.

Bosna Hersek'in köklü futbol kulüplerinden FK Sarajevo'nun renkleri bordo beyazdır. FK Sarajevo'nun taraftar şarkılarından biri şu dizelerle başlıyor: "Boja fesa, boja dresa; boja krvi, mi smo prvi!"