Old Trafford'da Aşkın Olayım

Galatasaraylılar için özel bir geceydi! 30 yıl önce Old Trafford'da "Schmeichel değil bütün Maykıllar gelse o golü oradan alamazdı" repliği ile açılmıştı Devler Ligi perdesi... Burak Yılmaz'ın ManU'yu kafayla yıktığı son maç da hafızalardaydı daha... Manchester eksiklerine rağmen, Münih deplasmanında 3 gol bulmuş olmanın referansıyla sahadaydı. Okan Hoca ise ilk 11'de Kerem Demirbay'ın yerine Kaan Ayhan'ı alarak, hücum aksiyonlarını zaafa uğratma pahasına orta sahanın defansif özelliğini takviye etmeyi yeğlemişti.

Galatasaray, maça kendi oyunundan vazgeçmeyerek başladı... leri uçta 4 hatta 5 kişiyle ön alan baskısı yapıyor, sekecek ikinci topları toplamayı hedefliyordu. Kaan Ayhan emniyet supabı olarak stoperlerin önündeydi ama Rashford, Bruno Fernandes, Casemiro gibi teknik, hızlı ayaklar karşısında alınan risk çok fazlaydı. Manchester, Sarı Kırmızılılar'ın yumuşak karnına dönüşen bu sistemin faturasını 17. dakikada kesmesini bildi. Ankaragücü maçında yenilen golün kopyası bir pozisyonda Galatasaray defansının arkasına sarkan Rashford, akan topu harika ortaladı ve Höjlund kafayla takımını 1-0 öne geçirdi.

Zaha'nın beraberlik golü de Manchester'ın yumuşak karnı olan stoperlerin ortasına atılan topla geldi. Bir gün önce alaycı sorulara soğukkanlılıkla cevap veren Zaha, bir cevap da sahada vermiş oldu. Eşitlenen skorla birlikte, oyun da dengelendi. Ev sahibi ekip ikinci yarıya ciddi bir baskıyla başladı. İlk 10 dakika Galatasaray büyük baskı yerken, savunmada da ne kadar kaliteli olduğunu gösterdi. Ancak yenilen ikinci gol tam bir hayal kırıklığıydı... Takım halinde hücuma çıkıldığı bir anda ikinci yarı oyuna dahil olan Sergio'nun gereksiz geri pası, Davinson'un kayan ayağı ve Höjlund'un Abdülkerim'i peşine takarak attığı gol...