Darısı Kopenhag'a

Milli Takım araları hele de istenmeyen sonuçlar alınmışsa taraftar için işkenceye dönüşüyor. O işkencenin dönüşünde Galatasaray taraftarı hafta içi Kopenhag maçı da var demeden Ali Sami Yen'i tıklı tıklım doldurmuştu.

Okan Hoca, sağda Tete'yi, ortada da Torreira'nın yanına Kerem Demirbay'ı ilk 11'e yazmıştı. Evinde 18 maçtır kaybetmeyen Sarı Kırmızılılar maça taraftarının da yarattığı atmosferin etkisiyle oldukça coşkulu başladı. Özellikle Kerem Aktürkoğlu, "Bu gecenin MVP'si benim" dercesine bir performansla sahadaydı. Zaten 7'nci dakikada attığı golle maçın farklı olacağının sinyalini de veren o oldu.

İkinci gol taktik antrenmanlarda bire bir anlatıldığı hissiyatı yaratacak şekilde ilkinin kopyasıydı. Boey ve Tete ile kanat bindirmeleri yapılırken Mertens 'üçgen' için kanada iniyor, Kerem Aktürkoğlu da ceza sahasının üzerinde olacak şekilde içeri katediyordu. İşte Mertens sağ kanattan yaptığı iki ortayla, Kerem de içeri katettiği koşularının ardından yaptığı müthiş tek vuruşlarla tabelayı değiştiren isim oldu.

Galatasaray özellikle ilk yarı çok rahat oynadı... Bu Samsunspor'un etkisiz olmasından değil, rakibini çok rahatsız etmeyen bir oyun anlayışını tercih etmesindendi. 'Kendi oyunlarını' oynadılar, dolayısıyla da Galatasaray'ın kendi oynunu oynamasına izin verdiler.

Sarı-Kırmızılılar bugüne kadar Torreira'nın olmadığı ya da tek kaldığı maçlarda çok zorlanmıştı. Bu maçta Kerem Demirbay neden tercih edildiğini kanıtlayan bir performans sergiledi. Torreira'nın üzerindeki yükü aldığı gibi, oyunu iki yönlü oynadı, hücum geçişlerinde, top kapmada, savunmada oldukça etkili gözüktü. Gecenin iyi isimlerinden biriydi. Okan Hoca eminim son dakikalarda Abdülkerim'in kafasıyla gelen golün ardından ikinci yarıya 'hazırlık maçı' havasında çıkmayı planlıyordu. Zaten soyunma odası dönüşü nispeten etkisiz gözüken Tete'nin yerine Ziyech'i oyuna aldı. Ama aynı dakika içinde Samsunspor'un golü geldi. kinci yarıya daha 'ısıran' ancak yine kendi oyunundan ödün vermeyen bir anlayışla çıkan rakip, ikinci golü de çok geçmeden bulmayı başardı.