10 numaran orijinal olunca

Hatay'da bırakılan puanlardan sonra Alanya karşısında alınacak galibiyet ve sergilenecek oyun kritik önemdeydi. Okan Hoca, sezonun en önemli maçlarından biri olan Manchester maçı öncesi kadroda ciddi bir revizyona gitmişti.

Eforlu iki milli maç geçiren Kerem Aktürkoğlu ile 'adale ağrısı hisseden' Abdülkerim sahada yoktu. Takımın jokeri Kaan Ayhan, Davinson'un tandemi olmuş sol bek Kazımcan'a emanet edilmişti. Ama asıl sürpriz, arada özel bir programla 3.5 kilo eritilen Ndombele'ydi... Torreira-Ndombele ikilisinin önünde de '10 Numara' Mertens vardı

Galatasaray'ın 4-0'lık skora ulaşmasıyla doğrudan bağlantılı olduğu için bu tercihleri tek tek yazdım... Zira uzun süredir Kerem Aktürkoğlu'ndan 10 numara çıkarmaya çalışıyordu Okan Hoca. Ama orijinal bir '10 numara'nın sahada olmasının ne kadar kritik önemde olduğu gözüktü maçta. Hep ön alandaki baskının içinde olan Mertens, attığı goller ve yaptığı asistle gecenin yıldızı oldu.

HERKESİN GÖZÜ ONDAYDI

Mertens dışında bütün gözler Ndombele'deydi. İkinci kez 11'de sahaya çıkan ve çok daha fit gözüken Ndombele, 90 dakika oyunun içindeydi. 5962 pas isabeti, 48 ikili mücadeleyle maçı tamamlarken eski günlerinden kesitler sergiledi ve gelecek için çok iyi sinyaller verdi. Alanya'nın orta sahayı tamamen Galatasaray'a bırakmasının en önemli nedenlerden biri Ndombele'nin gösterdiği bu ekstra performanstı.

Gecede dikkat çeken bir başka isim ise son 2 maçta 3 kez gol sevinci yaşayan Zaha'ydı. Bireysel olarak çok estetik işlere imza attı, her hare ketiyle tribünleri heyecanlandırdı. Etkili oyununu en az o kadar güzel bir golle süslemesini de bildi.