Londra'da turizm çıkarması

Türkiye ve İngiltere'nin tatil ve sağlık turizmi liderlerini bir araya getiren Imagine Türkiye etkinliği Londra'nın ikonik lokasyonlarından British Museum'da gerçekleşti. İşte uluslararası etkinlikten satırbaşları...

Açıkçası Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte İngiltere'nin Türkiye'deki turizmi için ne kadar önemli bir pazar olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Bu doğrultuda Londra'daki Imagine Türkiye zirvesinin düzenlenme tarihini ve seçilen lokasyonu isabetli buldum.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Türkiye'nin İngiltere büyükelçisi Ümit Yalçın, "Ülke olarak hedefimiz İngiltere'den gelen turist sayısını yıllık 5 milyona çıkarmak" dedi.

Kanımca gayet ulaşılabilecek bir hedef. Türkiye'nin hizmet kalitesi, misafire verdiği değer ve otellerin sunduğu servis seviyesi hiçbir ülkede bu düzeyde değil. Çok net.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bunun yanında sahip olduğumuz tarihi ve doğal değerlerle birlikte bu hedefler gayet ulaşılabilir duruyor. Yeter ki Türkiye markasını ve algısını doğru konumlayabilelim.

Etkinliği organize eden Imagine Türkiye'nin kurucusu Yalçın Avcı profesyonel turizm geçmişi yanında kendini Türkiye'nin tanıtımına adamış bir turizm elçisi.

Tatil turizmi ile beraber Türkiye'nin sağlık turizmi alanındaki önemine de vurgu yapan Yalçın Avcı, "Türkiye sağlık turizmi alanında tek kelimeyle dünya lideri. Sağlık operasyonlarındaki başarımız Türkiye'nin destinasyon olarak tanınmasına, hem havayolları hem de şehir ve resort otellerinin daha fazla turist sağlamasına imkan tanıyor. İngilizlerin sağlık alanındaki memnuniyetleri Türkiye algısına katkı veren önemli bir nokta. Bu memnuniyeti artırmak ülkemizin marka değerini de yükseltecektir. Tüm bu hedeflerle British Museum gibi prestijli bir mekanda bir araya gelmek gurur verici" dedi.

Yalçın Avcı

Mayfair'in en yenisi

Londra'da en son ziyaret ettiğim restoran geçtiğimiz aylarda açılan Jeru oldu. Ünlü elektro keman sanatçısı Giselle Tavilson'un şovunu izlemek için gittiğim Mayfair'deki mekanın hem ambiansı hem de menüsü dikkat çekici.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İki katlı restoranın alt katı hafta sonları perküsyon ve DJ performansı alanına dönüşerek canlı şovlara sahne oluyor.

Michelin yıldızlı şef Roy Ner'in hazırladığı lezzetler ise çağdaş Ortadoğu mutfağının yansıması.

17 yıl Avustralya'da şeflik yapmış ve ailesi Faslı olan Ner'in tariflerinde her iki yarım kürenin esintilerine rastlayabilirsiniz.