"Gök mü delinir fazla kat verilirse"

1) Sosyal medyada bekçi alındığını alınacağını sık sık görmekteyiz. Bekçiler İçişleri Bakanlığına bağlılar. Eskiden bekçi düdüğü diye bir güzel gelenek vardı. Gece yarılarında arada bir bekçi düdüğü öttüğünde insanlar evinde güvenle uyurdu... Bekçinin görev yaptığı yerlerde huzur ve asayiş berkemal olurdu... Hani sağlıkta koruyucu hekimlik vardır ya, bekçilerimiz de emniyette suç işlenmemesi suça teşvik olunmaması amacıyla oluşturulmuş önleyici birim gibidir veya öyle olmalıdır. Gençlik gidiyor en büyük erozyon (ahlak) erozyonu yaşanıyor. Sigara alkol uyuşturucu küfür her türlü taşkınlık küçük yaşlara inmiş başını almış gidiyor. Güvenlik güçlerimizi bu anlamda da gençlerimizi kırıp incitmeden, asla şiddete yönelmeden ama gençleri hedef alanlara da fırsat vermeden bir asayiş sağlamaya davet ediyorum.

2) Yakında mahallî seçimler olacak. Maalesef bugün hiçbir parti ayırımı yapmadan söylüyorum bundan on sene önceki on beş sene önceki belediyecilik hiçbir yerde yok. Şimdi tek şey çıkar hâline gelmiş. Hiçbir şey yapmazdan aynı yerde duruyorlar, çalışmıyorlar.

Bir kesim seversin veya sevmezsin marka olmuş liderlerinin mirasını tüketmekte hayırsız evlatlar gibi bulundukları mevkilere onun sayesinde gelmişler. Daha niye çalışsınlar ki Bazı arabaların arkasında rastlamışsınızdır "Babam sağ olsun" diye, bunlar da böyle. Merkez çalışmayanları tefrik edip silkelemeli bunlara yol vermeli, çalışanın suçu ne

Ayrıca belediyelerin çoğu altyapı yeni yerleşim yerleri yeni yollar ili ilçeyi beldeyi rahatlatacak çalışmalar yapmalı daha sonra kültür merkezi daire gibi parası olan herkesin yapabileceği işleri yapmalı. Karnım aç meyve indiriyorsun karnımı doyur sonra meyve de indir.

Ülkemizin çok yeri deprem bölgesi. Bilhassa birinci derecede deprem yerlerine Şehircilik ve Çevre Bakanlığı ile acilen kentsel dönüşüm hızlandırmalı, gidilmeli eski binalara kolaylık sağlanmalı. Duruma göre iki üç kat fazla kat verilmeli ki müteahhitler tutsun yapsın, milletin işi görülsün, gök mü delinir fazla kat verilirse O zaman hiç eski bina kalmaz beldenin çehresi değişir yenilenir daireler çoğalır kiralar düşer. Milletin önünü açın işlerini kolaylaştırın hayır duasını alın. Hükûmetin ülkeyi idare etmesi makro ise belediyeler de bu işin mikrosudur. Yapabiliyorsanız elinizi taşın altına koyun, yoksa lütfen gölge etmeyin milletin ahını alıp vebale girmeyin.

3) Şanlıurfa merkezde son bir aydır çok trafik kazası olmakta ölümler yaralanmalar maddi hasarlar meydana gelmektedir. Çoğunun nedeni tahmin ettiğim kadarıyla hız ve bilinçsizlik hem canlar hem mallar gidiyor. Trafik, Belediye, Karayolları gibi ilgili birimler buna bir çözüm bulmalı, denetimler sıklaştırılmalı hız koridorları yapılmalı gerekli tedbirler alınmalı.

İnancımızda can da mal da mukaddestir. Muhabbetlerimle...

Musa İshakoğlu

Kimin sorumluluğunda olması çok mu önemli

Feridun Ağabey, bundan iki üç ay önce evimizin yolu üzerinde gördüğüm bir kaldırımdaki çökme olayını çözmeleri için Kadıköy Belediyesinden ilgili birimin telefonunu açıp bildirdim. O bölgenin kendi sorumlulukları içinde olmadığını Büyükşehir'e bildirmem gerektiğini söylediler. Büyükşehir Belediyesinde ilgili yeri aradım. Orası tekrar Kadıköy Belediyesinin sorumluluğunda dedi. Şaştım kaldım. Nedir yani altı üstü bir kaldırımdaki çökmenin giderilmesi işiydi. Bir yaşlı ayağı takılır düşer, bir görme engelli sıkıntı yaşar. Kimin sorumluluğunda olması bu kadar mı önemli. En sonunda Kadıköy Belediyesinden bir yetkili aradı. Sağ olsun konuyu sordu. Kendilerine dedim ki. "Artık ilgilenmeyecekseniz ben de Üsküdar Belediyesine bildirecektim." Yine de ilgilendiğiniz için sağ olun. Bu vesileyle sizin aracılığınızla bütün belediyelere bir önerim olsun. Belediyelerin temizlik görevlileri sokakları temizlemiyorlar mı Onlara bir yeni görev tanımı oluşturulsun. Sorumlu olduğu sokaktaki aksaklıkları bağlı bulunduğu birime bildirmeleri söylensin. Bu konuda kendilerine bir de teşvik ve müeyyide uygulansın. Örnek olarak bir görevlinin sorumlu bulunduğu sokakta bir yıl içinde vatandaştan bu anlamda şikâyet gelmezse bir maaş ikramiye verilsin. Yine aynı sokakta bir vatandaş tarafından o yerle ilgili şikâyet gelirse sorumlu demek ki denetlemesini yapmamış diyerek bir hafta ücretsiz birer saat fazla mesai uygulansın... Böylece cadde ve sokaklarımızın temizliği tertip ve düzeni daha kolay ve yerinde denetlenmiş olmaz mı Saygılarımla.