2 derece artarsa savaşlara kapı açılır

Bir tarafta seller, fırtınalar, yangınlar ve doğal afetler bir taraftan da susuzluk.

İklimler de değişti. Acaba kaç kişi bu satırları okurken 'neden böyle oldu' diye düşünüyor.

Kimsenin karbon miktarını artırmaya ve dünyayı kirletmeye hakkı yok. Sonuçları ortada.

Dünyaya örnek olan Sıfır Atık Projesi'nin öncüsü First Lady Emine Erdoğan'ın dediği gibi 'geç olmadan herkes hayatında bazı değişikliklere gitmeli'.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile geçen Hafta Kayseri'deydik. Bakan Özhaseki'nin iklim değişikliğine ve dünyayı kirletmeye yönelik önemli mesajları ve uyarıları oldu. Özhaseki, "Eğer dünyanın ısısı 2 derece artarsa resmen krizler başlar. Gıda krizleri patlak verir. İnsanlar geçinemediği için göçler başlar. Ve savaşlara kapı açılır. Böyle bir felaketle karşı karşıyayız" diyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Erdoğan İklim Zirvesi'nde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Dünya İklim Eylem Zirvesi'ne katılıyor. Erdoğan'ın da eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı Sıfır Atık Projesi'ni gündeme getirerek dünyaya uyarıları olacak.

Zirve öncesi konuştuğumuz Bakan Özhaseki ise şu mesajları verdi:

DÜNYAYI KİRLETMEYE HAKKIMIZ YOK: İklim değişiyor, özellikle sanayi devrimiyle birlikte insanoğlu çok üretmeye başladı. Çok üretince çok tüketmeye başladı. Çok tüketimin neticesinde kirlilik de meydana gelmeye başladı. Gökyüzündeki karbon miktarı son 100 yıl içerisinde neredeyse yüzde 50 arttı. Dünyanın ısısını, ortalama 1 dereceyi geçen oranda etkiledi. Eğer dünyanın ısısı 2 derece artarsa resmen krizler başlar. Gıda krizleri patlak verir. İnsanlar geçinemediği için göçler başlar. Ve savaşlara kapı açılır. Böyle bir felaketle karşı karşıyayız. Bizim, her ne yaparsak yapalım dünyayı kirletme hakkımız yok. Çünkü Cenabı Hak bu dünyayı bir denge üzerine kurmuş. Ne eksik var ne fazla var. Bu dengeyi bozduğunuz zaman karşınıza felaketler hızla gelir. Kimi zaman kuraklık olarak kimi zaman sel olarak. Yangınlar... Aklınıza gelebilecek birçok felaket karşınıza gelir.

İklim Kanunu çıkaracağız

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

2053 HEDEFLERİ: Bu konuda büyük bir mücadele veriyoruz. Uluslararası sözleşmelere tarafız. Cumhurbaşkanımızın '2053 net sıfır emisyon' hedefine ulaşmak için gayret ediyoruz. İklim Kanunu hazırladık. TBMM normal çalışmaya başladığında inşallah onu da gözden geçirip bir an önce çıkarmaya gayret edeceğiz. Bir taraftan da Türkiye'nin her tarafında büyük mücadele içerisindeyiz. Türkiye'de yeşil alan oranı artıyor. Şu anda millet bahçesinde 70 milyon metrekareleri yakaladık. 100'ü de bulacağız. Karbonu emen alanları da çoğaltmaya çalışıyoruz. Yüzde 12'lerdeyiz. Hedefimiz yüzde 17'lere çıkarmak.