Haydi kürek çekmeye

Para kürek branşı ile ilgili geçmiş dönemdeki gelişmeleri özetle toparlarsam; Uluslararası Kürek Federasyonu (FISA) 2005 yılında İstanbul'da gerçekleştirdiği Genel Kurulu'nda, bizzat zamanın IPC Başkanı Sir Philip Graven'in de katılımıyla engelli kürek branşını bünyelerine almıştı. Geçen onca zaman içinde ülkemizde para kürek branşında kayda değer hiçbir aktivite gerçekleşmemişti.Ta ki Türkiye Kürek Federasyonu'nun geçtiğimiz şubat ayında The Marmara Otel'de düzenlediği para kürek çalıştayına kadar. Şahsen katıldığım o günkü çalıştayda Kürek Federasyonu'nun, Başkan Erhan Ertürk ve Başkanvekili, Para Kürek Sorumlusu Dr. Murat Atay başta olmak üzere yönetim kurulu ve teknik kurullarının büyük bir heyecanla gündeme getirdikleri projelerini öğrenme fırsatım olmuştu.

Haliç'te mükemmel kürek tesisleri

Geçtiğimiz günlerde İBB Haliç Su Sporları Merkezi'nde bulunan para kürek tesislerini gezmek ve önümüzdeki Dünya Para Kürek Şampiyonası'na katılacak olan milli takım sporcu ve antrenörlerini tanıma fırsatım oldu. Gördüklerim karşısında şaşkınlığımı bu satırlarda izah etmem mümkün değil. Önce İBB'ye engelli kürekçilerimize kapılarını açması ve desteklerinden dolayı şükranlarımı sunarım.Gerçekten mükemmel bir tesis, para kürekçilere ayrılmış özel bir kayıkhane ve engellilere uygun kamp, eğitim, açık ve kapalı alan antrenman mekanları ile birçok ülkenin gıpta ile bakacakları tesis. Hele ki, Haliç kıyısı gibi doğal güzelliğinin yanı sıra tüm çevresi tarihi ve ikonik yapılarla dolu olan bir bölgeden bahsediyoruz. Tabii İBB'nin bu desteklerinin Spor İstanbul tarafından da sürdürülmesi beklentisinde olunduğunu da belirtmiş olayım.

Teşekkürler

İşin sportif tarafına gelirsek. Şu an için Para Kürek Milli Takımımız 1 erkek ve 2 kız sporcudan oluşuyor. Bu sporcularımız Ufuk Bulut, Nurşen Şen ve Yurdagül Dinanet.

Sporcularımızı antrenörlerimiz Orkun Pelvan, Nuri Topsakal ve Elif Lermi çalıştırıyorlar. Antrenörlerimizi sadece 'antrenör' olarak tanımlamamız doğru olmaz, çünkü onlar para kürekçilerin teknelerini hazırlamaktan, sporcularını tekneye bindirip çalışma sonrası tekrar karaya çıkmalarını sağlamak ve diğer konularda desteklemekle adeta onların abileri ablaları durumundalar. Böylesine meşakkatli bir işi zevkle yaptıklarını müşahede ettim ve hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki varsınız.