Ekonomi

16 milyon emeklinin temmuz zammı sendromu!

SGK mevzuatı gereğince her sene ocak ve temmuz aylarında SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerinin maaşlarının güncellenmesi gerekmektedir. Belediye seçimleri öncesinde 16 milyonu aşkın emekliye vadedilen seyyanen zam ve yüksek refah artışı sözü beklentilerin aksine gerçekleşmedi.Cumhurbaşkanlığı, genel ve yerel seçimler artık geride kaldı. Dört yıl boyunca ufukta seçim görünmüyor.

İsa Karakaş

Enflasyon böyle düşer

İran, İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluğunu hedef almasının ardından cumartesi gecesi İHA'larla Tel Aviv'e misilleme saldırısı düzenledi. "Demir Kubbe" tarafından engellenen saldırı sonrası İran BM Daimî Temsilciliği, "Mesele sonuçlanmıştır" diyerek defteri kapattı. İsrail'e füze saldırısı ülkede bayram havası yaşattı. İran halkı sokaklarda kutlama yaptı.

Necmettin Batırel

İstanbul'da tam 17 ürün için coğrafi işaret çalışması yapılıyor

Coğrafi işaret meselesine zaman zaman değiniyoruz. Çünkü coğrafi işaret,geleneklerin geleceğe taşınması gibi çok önemli bir sosyal işlevi yerine getiriyor. Daha da önemlisi zenginleşmenin de önemli bir aracı olarak öne çıkıyor.Hep örnek veriyorum; İtalya'da coğrafi işaretli bir sirke markası yılda tam 1 milyar dolar gelir sağlıyor. Bizde de Finike Portakalı ile sağlanan

Celal Toprak

2 günde 1 milyar dolar!

Malum cuma gecesi İran İsrail'e saldırdı. Tabii öncesi de var; fakat füzelerin, İHA ve SİHA'ların uçuştuğu canlı saldırı görüntülerini izlememiz, cuma gecesi gerçekleşti... Sonra ABD "İsrail'i yalnız bırakmayız, savunuruz"dedi. Keza İngiltere de yine İran'a karşı İsrail tarafında yer aldı. Türkiye iki tarafada itidal çağrısı yaptı. Dün öğlen saatlerinde ise İran

Canan Eraslan

'Altın'da kalmak!

Geçen hafta bayram tatili sebebiyle iç piyasalar 3,5 gün kapalıydı. Küresel piyasalarda ise özellikle altın fiyatlarında yaşanan gelişmeler öne çıktı. Ons altın hafta boyunca yükselişini sürdürdü. Cuma günü 2.431 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Ardından ABD piyasaları açıldığında 2.328 dolara kadar, 100 dolarlık sert bir geri çekilme yaşandı. Hafta kapanışı ise 2.344 dolardan gerçekleşti.

Ömer Faruk Bingöl