Gündem

Kurgu war

OLAYLARA bakışımızın analiz etme biçimimizin doğru ve sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Sıradan insanlar bilmeyebilir ancak buralarda sanılandan çok daha fazla kişi yabancılara çalışır. Aklınızın alacağının dışında bir sayıdır bu. Haliyle yaşananlar karşısında estirilen rüzgarların pek çoğu kontrollü ve kasıtlıdır!

Ergün Diler

Uçurtma!

HAFTA sonunda, İran'ın kendini savunma hakkını kullandığı "savaş tiyatrosunu" izledik. Asıl mesele; Gazze'de 35 bine yakın insan katledilirken gıkı çıkmayan devletlerin, İran'ın saldırısında kullandıkları cümlelerinin yağ gibi akması. İsrail denince koyacak yer bulamayanlar kendilerini kaçıncı kez ele veriyor da ne oluyor sanki!

Hakkı Yalçın

Pers Kralının Yahudi karısı Ester..!

PERSLER kim... Bugünkü İran milletinin ataları... Yahudi asıllı Kraliçe Ester'in, günümüzden yaklaşık 2 bin 500 yıl önce genç bir kız olarak Pers Krallığı'na sürgün edildiğine inanılıyor. Sürgüne gittiği Pers Krallığı'nda dönemin kralı Ahaşveroş ile evlenen Kraliçe Ester'in, Yahudi olduğunu gizlediği belirtiliyor. Ahaşveroş'un

Erkan Tan

Tiyatro mu Fiyasko mu

İRAN, ilk kez doğrudan İsrail topraklarına yönelik bir saldırı düzenledi. Ülke genelindeki bazı noktalardan İran'ın yolladığı çok sayıda SİHA ve füzeler imha edilirken, birçoğu da İsrail topraklarına giremeden önce İsrail ve müttefiklerince vuruldu. Çatışmada en az dokuz ülke rol oynadı. İran, Irak, Suriye ve

Bülent Erandaç

"Teşekkürler Tahran"

DÜNYA zalimlerin muazzam bir oyunu ile karşı karşıya. İran ve İsrail arasındaki gerilim tamamen ve planlanmış

Bekir Hazar

Devlet ciddiyeti ve feraset

BİR süre önce İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluğunu hedef almıştı. İran o günden beri sabah akşam tehditler savurarak İsrail'e karşılık vereceğini söyleyip duruyordu. Nihayet beklenen karşılık evvelki gece geldi. İran'ın iddiası İsrail'e 200 tane kamikaze insansız hava aracı ve çok sayıda füze ile karşılık verildiği yönünde.

İsmail Çağlar

Durmak yok, yola devam!..

Melih Bey ve Selim kıraathaneye geldiklerinde, ekip günün ilk çaylarını içiyordu. Selam verip yerleştikten sonra ilk sözü alan Selim: - Sahur sohbeti güzeldi, ama cumartesi sabah buluşmalarına kavuştuğumuz için memnunum... Mehmet: - Az önce biz de bunu konuşuyorduk zaten. Madem geldiniz, Melih Bey'in İsrail ve Lübnan arasında dün gece yaşananlarla ilgili yorumunu dinleyelim... Melih Bey:

Ekrem Kızıltaş