Ekonomi

Boşu boşuna mı vatan millet, Sakarya

Ücretli çalışanların büyük bir bölümünün elde ettiği gelir, bırakın temel ihtiyaçlarını karşılamayı, insan onuruna yaraşır geçim koşullarını sağlayacak tutarın dahi gerisinde... Ülke ekonomisinden çok kendi ekonomisi ile ilgilenen insana gidip dünyanın gözündeki Türkiye'nin halini anlatınca, tepki göstermesini beklemek pek uymuyor gerçeğe...

Murat Muratoğlu

Ek bütçe yapılacak mı

Hazine ve Maliye Bakanlığı internet sitesinde 2024 yılı Ocak-Mart bütçe gerçekleşmelerini açıkladı. Merkezi yönetim bütçesi 2024 yılı Ocak-Mart döneminde 513 milyar 482 milyon TL açık verdi. Bütçe gelirleri 1 trilyon 637.2 milyar TL, bütçe giderleri ise 2 trilyon 150 milyar 680 milyon TL olarak gerçekleşti. Merkezi yönetim bütçesi 2023 yılı Ocak-Mart döneminde 250 milyar 25 milyon TL açık vermiş iken, 2024 yılı Ocak-Mart döneminde bütçe açığı 513 milyar 482 milyon TL oldu.

Nedim Türkmen

İrrasyonel rasyonellik

Bu yazı geçen pazar günü yayımlanan "Zam Salgını" yazısının devamıdır. Dolayısıyla bugünkü konumuz, enflasyonla mücadelenin psikolojik boyutu şeklinde de ifade edilebilir. Enflasyonu düşürmenin önündeki engellerden biri de zam haberleridir. Medya, iktidarı dar ve sabit gelirlilere bütçeden daha fazla "sosyal transfer"

Ege Cansen

Türkiye'nin rüşvet karnesi

Uluslararası Şeffaflık Örgütü, her yıl, her ülkenin yolsuzluk karnesinin yer aldığı bir endeks yayımlıyor biliyorsunuz. Örgüt, düzenli yayımladığı bu endeksle sınırlı kalmayarak, küresel ölçekteki yeni gelişmelerin dikkate alındığı, yolsuzlukların güncel seyrine ilişkin özgün raporlar da hazırlıyor. Uluslararası kamuoyuyla paylaşıyor. İşte bu raporlardan biri olan "Dış Ticaret Yolsuzluğu 2022"

Çiğdem Toker

Hazine, Türk Dil Kurumu'nun parasını nereye harcıyor

Cumhuriyet değerlerine saldırının, Türkçe yazımda Arap harfleri kullanılmadığı için hayıflanmanın, TBMM Grup Başkanvekili ve AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ile başlamadığını bilmek için dilbilimci olmaya gerek yok.Ahmet Davutoğlu Hükümeti'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı da yapan Ünal, Türkçe'nin 3 bin yıllık tarihine vakıf olmamış olamaz..."Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi,

Serpil Yılmaz