Ekonomi

Kimler 325 Euro'luk bakıcı desteğinden yararlanacak

Soru: Çalışan anneye bakıcı desteği yapılacağı söylendi. Aylık ödeme tutarı 325 Euro'ymuş. Biri 5 yaşında diğeri de 18 aylık iki çocuğum var. Sigortalı olarak çalışıyorum. Destekten yararlanabilecek miyim Nereye başvurmam gerekiyor Destek alabilirsem ödemeyi bana mı bakıcıya mı yapacaklar Gözde K.Cevap: Okuyucumun sorusunun benzerini son günlerde çokça alıyorum.

Noyan Doğan

Boykot tartışmasının iki sonucuvar

Fahiş fiyat iddiası ile restoran ve kafeleri boykot çağrısı sonrasında 19 Nisan Cuma günü yayınlanan yazımda, "Bütün restoran ve kafelerin boykot edilmesine karşıyım. İşini doğru yapan, hakkaniyetle fiyat belirleyen işletmeleri cezalandırmak çok yanlış" demiştim.Hafta sonunu 'boykot oluyor, olmuyor', 'restoran ve kafeler boş, hayır dolu' tartışmalarıyla geçirdik. Bana göre böyle bir tartışma gerçekten çok saçma.

Sefer Levent

Piyasa dostu ekonomik programdaki kararlılık etkili... Yabancı...

Doğrudan yatırımlarda olmasa da sıcak para yönünden yabancı ilgisi devam ediyor. TCMB verilerine göre, 12 Nisan ile biten haftada yabancı yatırımcılar; hisse senetlerinde 160 milyon dolar, tahvil bonoda 38.2 milyon dolar alım yaptı. Hisse senetlerinde dört haftadır devam eden alımların toplamı 1.2 milyar doları buldu. Yerli yatırımcıların ise yüksek faiz nedeniyle borsaya ilgisinin fazla olduğunu söylemek bu aşamada zor.

Zeynel Balcı

EYT' lilere ödenen tazminatların vergisel yönü

YAKLAŞIK 1 milyon 100 bin EYT'li ilk maaşını SGK'dan aldı. Emeklilik için SGK'ya başvuran EYT'li sayısı ise şu ana kadar yaklaşık 1 milyon 700 bin kişiye ulaştı. EYT yasasının yürürlüğe girmesinden sonra olağanüstü sayıda emeklilik-kıdem tazminatı başvurusuna muhatap olan işverenler de hummalı bir çalışma içerisinde...Emekli olacak çalışan sayısı üzerinden, kıdem tazminatı hesaplamasını

Ahmet Karabıyık

Kibir

Kurumsal sosyallere ve kurumsal sosyal sorumlularabüyük bir alkış gönderiyorum.İyi ki varsınız. Ya olmasaydınızKurumunuzun vergiden düştüğü ve üzerine de reklam malzemesiolarak kullandığı,sizi gruplara bölüp "hadi bakalım kendinizi gösterin, ileride terfi kriterlerinde bu da değerlendirilecek" dediği,sizin de bol bol fotoğraflayıp sosyal medyadan yaydığınız,statü sağladığınız,"like like

Şahap Bayram Tokgöz